Meditatie

leer je natuurlijke aard (her)kennen en daarin rusten
Ervaar wat meditatie – training van houding en aandacht – voor je doet; je wordt je bewust van het geheel van lichaam en geest, waardoor je hele systeem kan ontspannen. Je leert met vriendelijke aandacht kijken naar jezelf, je gedachten en je emoties. In meditatie leer je je natuurlijke aard (her)kennen en daarin te rusten.

Meditatie is een belangrijke basis voor levenskunst in de praktijk. Zijnsmeditatie is een beproefde en diepgaande beoefening binnen Zijnsoriëntatie, een westers pad van verlichte levenskunst. Zijnderwijs biedt daarom graag zo veel mogelijk mensen de gelegenheid om kennis te maken met deze meditatie en die te leren beoefenen. 

Kennismaken met de meditatie van Zijnderwijs kan iedere donderdagavond, dan geef ik meditatieles bij Mac SportsClub (Body & Mind) in Maastricht, van 20.30 tot 21.30 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op Mac Sportsclub.

Meditatie beoefenen in een groep is heel behulpzaam; je leert van en met elkaar, en de stilte en aandacht die in de groep ontstaat draagt bij aan de beoefening van iedere deelnemer. De basis meditatietraining bestaat uit tien bijeenkomsten van anderhalf uur, waarin we bewegen, zitten en oefenen met aandacht. Je maakt kennis met rust en gemak, die al in jou aanwezig zijn. Er is ook ruimte voor vragen en delen van ervaring en inzichten. Je leert hoe je meditatie kunt integreren in je dagelijks leven en ontdekt hoe je met dagelijks mediteren je basishouding van rust en vrijheid opbouwt en onderhoudt.

Na deze basistraining kun je bij Zijnderwijs wekelijks blijven deelnemen aan meditatie-avonden. Om meditatie te beoefenen, je inspiratie wakker te maken (en te houden) en de herkenning van je natuurlijke, vrije aard te stabiliseren en te verdiepen.